De ce oamenii caută versuri pe internet

Written by | Entertainment

Practic, versurile muzicale sunt cuvintele și frazele folosite pentru a nara o melodie. Acestea pot varia de la tema, starea de spirit sau stilul unei melodii. De asemenea, se pot schimba de la pistă la pistă. Cu toate acestea, este important să învățați cum să scrieți versuri muzicale, astfel încât să puteți crea melodii care sunt interesante de ascultat.

Repetiţie

Când vine vorba de scrierea versurilor muzicale, repetiția este un instrument puternic. Ajută la crearea unui cârlig captivant, creează un sentiment de unitate și permite ascultătorului să cânte și să se joace împreună. Și dacă cuvintele în sine sunt repetate, poate adăuga un nou sens semantic versurilor.

Repetarea este unul dintre cele mai semnificative aspecte ale muzicii, iar compozitorii pricepuți caută mereu modalități de a o folosi. Acest lucru este valabil mai ales pentru melodiile care au carusele de refrene sau versuri. Un exemplu vine din Romania cand unele opere literare istorice precum luceafarul versuri unde repetita lipseste insa acestea tot lovesc fanii in suflete.

De exemplu, „Love Shack” de The B-52s conține un titlu repetitiv. Pe de altă parte, melodia „Telephone” a lui Lady Gaga are o serie de „eh, eh, ehs” (cu Beyonce).

Unele studii arată că cele mai bune melodii includ repetiția în versurile lor. Acest lucru se datorează faptului că repetiția poate duce la o transă hipnotică, care poate fi de ajutor pentru relaxare. De asemenea, ajută la crearea unui sentiment de flux și impuls.

Un alt motiv pentru care repetiția este importantă este pentru că ajută ascultătorul să micșoreze o lume muzicală mai detaliată. De asemenea, ajută la unificarea melodiei.

În timp ce mulți oameni ar putea să nu se bucure de repetare, există șanse mari să învețe să o iubească. Poate ajuta la crearea unui răspuns emoțional puternic, care poate fi foarte benefic.

Repetarea a fost folosită în diferite culturi și limbi și a fost gândită ca o formă universală de artă. Dar unii oameni îl consideră copilăresc sau chiar regresiv.

Într-un studiu realizat de Elizabeth Hellmuth Margulis, ea a demonstrat că repetiția în muzică nu este doar o parte importantă a psihologiei muzicii, ci și un instrument util pentru a îmbunătăți plăcerea de a asculta muzică. Ea a scris o carte intitulată Repetiție, muzică și minte, care sperăm că va declanșa mai multe cercetări asupra rolului repetiției în industria muzicală.

Când scrieți versuri muzicale, un cârlig este o parte vitală a cântecului dvs. Sunt folosite pentru a atrage atenția ascultătorilor și vă pot ajuta să vă faceți remarcat melodia de case de discuri și studiouri.

Cârligele se găsesc de obicei la începutul, mijlocul sau sfârșitul unui cântec. Ele pot fi o simplă frază sau un riff. Dar cele mai bune cârlige sunt memorabile, evocă sentimente și sunt repetate de mai multe ori de-a lungul unui cântec.

Un cârlig poate fi, de asemenea, instrumental și poate include un element de ritm. Ritmul poate fi la fel de atrăgător ca melodia și este adesea la fel de important pentru succesul unui cântec ca și melodia.

Unele dintre cele mai faimoase cântece cârlige din istorie se ocupă de nevoile umane de bază. Cântece precum „Love Me Do” de la Beatles, „No Satisfaction” de la Rolling Stones și „Empire State of Mind” de Jay-Z abordează aceste probleme.

Un cârlig bun trebuie să fie simplu și să conțină versuri care pot fi identificate. Cuvântul „duh” este o interjecție comună folosită în cântece. Funcționează bine în cârligul Billie Eilish, „Bad Guy”.

Cârligul unui cântec poate fi o expresie simplă, dar ar trebui să fii conștient de faptul că este o perioadă scurtă de timp. În cele mai multe cazuri, ar trebui să dureze între 3-5 secunde.

De obicei, cârligele sunt cântate, dar le puteți și rap. Frazarea ritmică poate fi o modalitate bună de a scoate versurile în evidență și poate adăuga unele variații muzicii.

Un cârlig puternic poate face minuni pentru acordarea de licențe de sincronizare. Multe melodii hip hop folosesc versuri precum „puneți-vă mâinile în aer”, care sunt folosite în mod obișnuit în cârlige.

Dacă vă străduiți să veniți cu un cârlig grozav, încercați să-l despărțiți cu o rimă interesantă. Sau puteți folosi modificări rapide ale tempo-ului pentru a implica publicul și a-l menține interesat.

Pod

Versurile muzicii bridge sunt unul dintre multele aspecte ale compoziției de cântece care necesită puțină gândire. Această secțiune a melodiei este de obicei folosită pentru a configura restul melodiei. Utilizarea versurilor bridge este o modalitate excelentă de a adăuga interes unei melodii și de a adânci impactul emoțional.

Un pod este un scurt pasaj muzical care introduce o nouă melodie și/sau progresie a acordurilor. Este o parte importantă a oricărei melodii, dar nu toate melodiile trebuie să o includă. Podul este unul dintre cele mai interesante elemente ale unei melodii, deoarece vă permite să vă duceți publicul într-o călătorie diferită.

Când scrieți un pod, trebuie să aveți grijă să nu treceți peste bord. A avea prea mult contrast sau noutate poate fi deranjant pentru ascultători.

O punte bună va include un cârlig atrăgător și va include cuvinte care amintesc de refren. De asemenea, veți dori să vă asigurați că versurile bridge nu sunt prea specifice, un exemplu bun pe care trebuie sa il vedeti este treceti batalioane versuri.

Schimbarea tonului și/sau tempo-ului unei melodii este o altă modalitate de a crea interes. Cu toate acestea, veți dori să vă asigurați că treceți fără probleme înapoi la ritmul melodiei originale.

Un alt lucru distractiv de făcut este să cânți cu o octavă mai jos sau mai sus decât de obicei. Acesta poate fi folosit ca bridge sau solo instrumental. Cântarea într-o gamă vocală diferită poate adăuga un strat proaspăt melodiei tale.

Unele dintre cele mai populare poduri din melodiile populare includ „In Da Club” de la 50 Cent și „Maroon 5” de Bruno Mars. Ei folosesc poduri pentru a rupe monotonia melodiilor lor și pentru a le oferi un sunet puțin pop.

Crearea unei punți nu este întotdeauna cea mai ușoară sarcină. Adesea, lucrurile mărunte sunt cele care îl pot face un succes.

Pre-cor

Pre-refren este o scurtă secțiune muzicală care apare de obicei înaintea refrenului. Te poate ajuta să faci tranziția între vers și refren și să adaugi profunzime cântecului tău. Când este folosit eficient, poate fi una dintre cele mai puternice părți ale unui cântec.

Pre-horul poate fi folosit pentru a introduce o idee nouă sau un versuri în refren. Uneori poate oferi, de asemenea, un contrast zguduitor cu versurile versurilor. Acest lucru face refrenul mai memorabil.

Un pre-refren este adesea un vers care se repetă, dar poate fi folosit și ca outro. Indiferent de modul în care decizi să-l folosești, pre-horul nu ar trebui să fie excesiv de repetitiv. Dacă o face, s-ar putea să iasă prea mult în evidență din refren.

Pre-horurile pot fi scrise pentru a se potrivi multor stiluri și genuri de muzică diferite. Una dintre cele mai ușoare moduri de a scrie un pre-refren este să începeți cu un acord diferit de vers. În acest caz, un acord tonic (C) sau V7 este cea mai comună alegere.

Dacă nu ești sigur cum să scrii un pre-refren, încearcă să asculți refrenurile din unele dintre melodiile tale preferate. Odată ce auziți cum funcționează împreună pre-horul și refrenul, veți putea decide mai bine ce funcționează pentru compoziția dvs.

Majoritatea melodiilor conțin un refren și un refren. Refrenurile sunt punctul culminant al cântecului și oferă o răsplată puternică. Ele pot începe cu o melodie puternică și pot termina cu un beat drop sau cliffhanger.

Multe melodii, însă, au secțiuni repetate de refren. Cei care scriu bine cântece vor ști exact cum să scrie un refren și cum să scrie un refren. Indiferent dacă doriți să scrieți un refren de cântec sau un refren, va trebui să vă concentrați ideea principală a piesei și să vă dați seama cum o veți realiza.

Outro sau coda

Outro sau coda în versurile muzicale este o secțiune de muzică care apare la sfârșitul unui cântec. Este conceput pentru a ușura ascultătorul spre sfârșitul melodiei. Această secțiune poate fi instrumentală sau lirică.

De obicei, outro este compus dintr-un refren repetat sau poate fi o secțiune complet nouă a cântecului. Este cunoscut și sub numele de coda, outro, „fade out” și „song-end outro”.

Termenul outro este folosit de obicei în melodiile pop. Cântecele durează de obicei aproximativ trei până la cinci minute. Sunt suficient de scurte pentru a fi difuzate la radio sau difuzate la televizor.

Deși outro nu este întotdeauna cea mai lungă secțiune a unui cântec, este cea mai interesantă. Unele altele sunt doar instrumentale, sau pot avea suport pentru progresia acordurilor, o melodie sau o melodie de sus.

Codas nu sunt folosite în fiecare melodie, dar sunt folosite în mod obișnuit în melodiile populare. Ele sunt adesea plasate la sfârșitul cronologiei unui cântec, dar pot fi găsite și la început.

Un outro bun va introduce un nou element liric sau muzical melodiei. De exemplu, „Rezistența” de la Muse are atât o codă, cât și un outro.

Într-o melodie pop, outro nu este de obicei mult mai mult decât o repetare a unui refren sau un punct. Dar nu este cazul muzicii clasice. De obicei, outro al unei piese clasice este cel mai semnificativ, deoarece restul cântecului va urma după ea.

O coda este de obicei o reelaborare a materialului tematic care apare în secțiunile anterioare ale cântecului. Cu toate acestea, poate conține și ceva nou, cum ar fi o armonie subdominantă.

Last modified: December 30, 2022